Beko Fresh Festival 2019

  • Gastronomický festival
Popis akce:

Sedmý ročník gurmánské akce Beko Fresh Festival, která se koná v Pardubicích v areálu dostihového závodiště o víkendu 15 – 16. června, slibuje inovovaný program, neotřelé speciality a gastronomické zážitky, spoustu zábavy v doprovodném programu. Tradiční tvář festivalu, Zdeňka Pohlreicha, doplní další hvězdy kuchařského nebe – Roman Vaněk a Radek David, moderátor herec a kuchař Ivan Vodochodský a také herec a autor blogu Gastromapa Lukáš Hejlík. Upgrade zažívá doprovodný program, dětská, pivní i vinařská zóna. Návštěvníci zažijí na vlastní chuťové buňky novinky a trendy v gastronomii - přípravu ryb, poke bowl, vaření na přímém ohni a mnoho dalšího. Beko Fresh Festival se v Pardubicích poprvé představil v roce 2013. Od té doby se rozrostl nejen co do rozlohy a počtu míst konání, ale také v oblasti nabídky toho nejlepšího, co se z gastronomie u nás dá najít. Nové gastro zážitky Novinkou na festivalu je prezentace vybraných restaurací, které se pyšní nějakou specialitkou. „Přestože festival nabízí velmi rozmanitý doprovodný program, jsme stále gastro festivalem a stále nám jde především o špičkovou gastronomii a exkluzivní gastro zážitky, jejichž level letos posouváme o několik latěk výše,“ říká ředitel Beko Fresh festivalu Petr Jirásek. Jednou z nových restaurací je kočovná škola vaření šéfkuchaře Marka Pavaly Fuego s vařením na otevřeném ohni, další The Bowls nabízející havajské sympatické misky naplněné rýží, syrovými rybami, zeleninou, bylinkami a ovocem, nebo Meat Vandals s trhaným vepřovým a pastrami v bulce či briošce. Představí se také Extrémní catering se šneky po toskánsku, mořským ježkem, bizoním burgerem či holoubátky, burgrárna Q Burger Bar, či Avocado Street Bistro, ve které je avokádo opravdu hlavní ingrediencí a součástí každého menu. Nejlepší rybí speciality představí restaurace Šupina a Šupinka, prezentovat se bude i českobudějovický Restaurant Valmer, rodinný podnik Cobliha a Sri Lanka curry house. Škola vaření Fine Food Academy, kterou založil milovník dobrého jídla Honza Krob, připraví softshell krab burger, asijský open burger s mečounem, cheeseburger z nejlepšího hovězího na světě – z wagyu a další speciality. Místní restaurace na festivalu Z místních vyhlášených podniků se návštěvníci mohou těšit např. na Dašické sklepy, chrudimskou Restauraci Na Bídě či královéhradeckou Restauraci Pivovarské domy. Pravidelně se na festivalu prezentují nejlepší kuchaři ČR a letos tomu nebude jinak. „Těší mě, že taková kuchařská celebrita, jakou je Zdeněk Pohlreich, je s námi od samého začátku. I to je pro nás známkou, že to děláme dobře,“ směje se ředitel festivalu Petr Jirásek. K Pohlreichovi se letos v Pardubicích připojí šéfkuchař a popularizátor gastronomie Roman Vaněk a šéfkuchař Radek David. Již stálicí programu je oblíbený kuchař, herec a moderátor Ivan Vodochodský. Pozvání přijal také herec, autor projektu scénického čtení Listování a blogu Gastromapa Lukáš Hejlík. Festival pro děti Maminky jistě ocení zázemí pro kojení, krmení, přebalení a odpočinek s nejmenšími dětmi. MonPeri Baby zóna pro kojence a batolata nabídne plenky i ubrousky zdarma. Jako zpestření je přichystaný závod batolat v lezení. Starším dětem bude určen program na Haribo Mini Workshop stage. „Děti se během workshopů stanou malými šéfkuchaři, naučí se připravit svačinku, užijí si hodně legrace, odnesou spoustu zážitků a spolu s tím i něco dobrého. Jednotlivé workshopy povedou profesionální kuchaři i kuchařské celebrity, několikrát za den děti pobaví i Kouzelník Pan Kravata,“ láká rodiny s dětmi Jirásek. Mnozí rodiče ocení i mobilní Dětský koutek, který jim umožní na chvilku vydechnout a nasát tu pravou atmosféru food festivalu. To vše bude pro vaše děti připraveno zdarma. Vinaři, pivaři a kafaři jásají Rozšířené a pohodlnější velkokapacitní stany, více míst k sezení, delikatesy vhodné k danému nápoji, doprovodný program – to vše jistě ocení návštěvníci pivních a vinařských zón. Pivaři jistě ocení živou kapelu Wband, vinaři pak řízené degustace vedené špičkovými someliery např. z Vinařství Piálek a Jäger. Chybět nebude ani De Longhi Coffee zóna se Školou kávy a prezentací místních pražíren.

Termín konání:
16.6.2019 (Ne), 10:00 - 17:00
Typ akce:
  • Kultura
Místo konání:
Agrofert park
Pražská 607
Pardubice
Beko Fresh Festival 2019
Popis akce:

Sedmý ročník gurmánské akce Beko Fresh Festival, která se koná v Pardubicích v areálu dostihového závodiště o víkendu 15 – 16. června, slibuje inovovaný program, neotřelé speciality a gastronomické zážitky, spoustu zábavy v doprovodném programu. Tradiční tvář festivalu, Zdeňka Pohlreicha, doplní další hvězdy kuchařského nebe – Roman Vaněk a Radek David, moderátor herec a kuchař Ivan Vodochodský a také herec a autor blogu Gastromapa Lukáš Hejlík. Upgrade zažívá doprovodný program, dětská, pivní i vinařská zóna. Návštěvníci zažijí na vlastní chuťové buňky novinky a trendy v gastronomii - přípravu ryb, poke bowl, vaření na přímém ohni a mnoho dalšího. Beko Fresh Festival se v Pardubicích poprvé představil v roce 2013. Od té doby se rozrostl nejen co do rozlohy a počtu míst konání, ale také v oblasti nabídky toho nejlepšího, co se z gastronomie u nás dá najít. Nové gastro zážitky Novinkou na festivalu je prezentace vybraných restaurací, které se pyšní nějakou specialitkou. „Přestože festival nabízí velmi rozmanitý doprovodný program, jsme stále gastro festivalem a stále nám jde především o špičkovou gastronomii a exkluzivní gastro zážitky, jejichž level letos posouváme o několik latěk výše,“ říká ředitel Beko Fresh festivalu Petr Jirásek. Jednou z nových restaurací je kočovná škola vaření šéfkuchaře Marka Pavaly Fuego s vařením na otevřeném ohni, další The Bowls nabízející havajské sympatické misky naplněné rýží, syrovými rybami, zeleninou, bylinkami a ovocem, nebo Meat Vandals s trhaným vepřovým a pastrami v bulce či briošce. Představí se také Extrémní catering se šneky po toskánsku, mořským ježkem, bizoním burgerem či holoubátky, burgrárna Q Burger Bar, či Avocado Street Bistro, ve které je avokádo opravdu hlavní ingrediencí a součástí každého menu. Nejlepší rybí speciality představí restaurace Šupina a Šupinka, prezentovat se bude i českobudějovický Restaurant Valmer, rodinný podnik Cobliha a Sri Lanka curry house. Škola vaření Fine Food Academy, kterou založil milovník dobrého jídla Honza Krob, připraví softshell krab burger, asijský open burger s mečounem, cheeseburger z nejlepšího hovězího na světě – z wagyu a další speciality. Místní restaurace na festivalu Z místních vyhlášených podniků se návštěvníci mohou těšit např. na Dašické sklepy, chrudimskou Restauraci Na Bídě či královéhradeckou Restauraci Pivovarské domy. Pravidelně se na festivalu prezentují nejlepší kuchaři ČR a letos tomu nebude jinak. „Těší mě, že taková kuchařská celebrita, jakou je Zdeněk Pohlreich, je s námi od samého začátku. I to je pro nás známkou, že to děláme dobře,“ směje se ředitel festivalu Petr Jirásek. K Pohlreichovi se letos v Pardubicích připojí šéfkuchař a popularizátor gastronomie Roman Vaněk a šéfkuchař Radek David. Již stálicí programu je oblíbený kuchař, herec a moderátor Ivan Vodochodský. Pozvání přijal také herec, autor projektu scénického čtení Listování a blogu Gastromapa Lukáš Hejlík. Festival pro děti Maminky jistě ocení zázemí pro kojení, krmení, přebalení a odpočinek s nejmenšími dětmi. MonPeri Baby zóna pro kojence a batolata nabídne plenky i ubrousky zdarma. Jako zpestření je přichystaný závod batolat v lezení. Starším dětem bude určen program na Haribo Mini Workshop stage. „Děti se během workshopů stanou malými šéfkuchaři, naučí se připravit svačinku, užijí si hodně legrace, odnesou spoustu zážitků a spolu s tím i něco dobrého. Jednotlivé workshopy povedou profesionální kuchaři i kuchařské celebrity, několikrát za den děti pobaví i Kouzelník Pan Kravata,“ láká rodiny s dětmi Jirásek. Mnozí rodiče ocení i mobilní Dětský koutek, který jim umožní na chvilku vydechnout a nasát tu pravou atmosféru food festivalu. To vše bude pro vaše děti připraveno zdarma. Vinaři, pivaři a kafaři jásají Rozšířené a pohodlnější velkokapacitní stany, více míst k sezení, delikatesy vhodné k danému nápoji, doprovodný program – to vše jistě ocení návštěvníci pivních a vinařských zón. Pivaři jistě ocení živou kapelu Wband, vinaři pak řízené degustace vedené špičkovými someliery např. z Vinařství Piálek a Jäger. Chybět nebude ani De Longhi Coffee zóna se Školou kávy a prezentací místních pražíren.

Vstupenky:

v TIC Pardubice vstupenky NELZE zakoupit

Organizátor:
Pavla Boháčová
Telefon:
Informace jsou převzaty z portálu www.vychodni-cechy.info využívající databázi CZeCOT.