Jak se jedlo za první republiky?

  • Beseda
Popis akce:

Byla první republika skutečně časem blahobytu nebo lidé jen věnovali jídlu velkou pozornost, protože jim pořád hrozil hlad? Co tehdy vařili, pekli, jedli a pili? Vznikl v tom čase mýtus těžké české kuchyně? Znali lidé spíš ančovičky nebo rajčata? Průvodkyně a spoluautorka televizního pořadu Herbář Kateřina Winterová je autorkou kuchařek a publikací o životě za první republiky. Kristina Šemberová Vám prozradí, jak lidé žili v samostatném Československu, co mezi válkami jedli, jak vařili, jaký byl ideál krásy i kde se ženy učily vařit. Po besedě je autogramiáda a prodej knih a kuchařek.

Termín konání:
27.11.2023 (Po), 18:30
Typ akce:
  • Kultura
Místo konání:
Institut paměti národa
třída Míru 60
Pardubice
Web:
institut.pametnaroda.cz/pardubice/
Jak se jedlo za první republiky?
Popis akce:

Byla první republika skutečně časem blahobytu nebo lidé jen věnovali jídlu velkou pozornost, protože jim pořád hrozil hlad? Co tehdy vařili, pekli, jedli a pili? Vznikl v tom čase mýtus těžké české kuchyně? Znali lidé spíš ančovičky nebo rajčata? Průvodkyně a spoluautorka televizního pořadu Herbář Kateřina Winterová je autorkou kuchařek a publikací o životě za první republiky. Kristina Šemberová Vám prozradí, jak lidé žili v samostatném Československu, co mezi válkami jedli, jak vařili, jaký byl ideál krásy i kde se ženy učily vařit. Po besedě je autogramiáda a prodej knih a kuchařek.

Organizátor:
Institut paměti národa
Informace jsou převzaty z portálu www.vychodni-cechy.info využívající databázi CZeCOT.